21 t/m 26 
OKTOBER 2022
In de historische
binnenstad van Sittard
 
 

Internationale Schutterijen- en Gildenoptocht

Sinds het allereerste begin is het Oktoberfeest Schutterijtreffen in Sittard een vast onderdeel op het programma van het Sittardse Oktoberfeest en heeft in de loop der jaren ook een vaste plek verworven op de schutterskalender. Waren er bij de eerste editie in 2005 nog maar 15 deelnemende verenigingen, afkomstig uit de regio en de aangrenzende buurgemeente Selfkant te gast, nu anno 2022 komen de deelnemende schutterijen en gilden uit geheel Nederland, Duitsland, en België. Het aantal deelnemende verenigingen was de laatste keer in 2019 maar liefst 41, waarvan er 12 voor het eerst deelnamen. In totaal waren zo’n 1.500 actieve deelnemers in de grote optocht te bewonderen.

Alle aspecten van het schutters- en gildewezen zullen tijdens de kleurrijke optocht aan bod komen: charmante koninginnen en keizerinnen, stoere bielemannen, liefelijke marketentsters, vendeliers, muziekkorpsen, schutters uitgerust met kanonnen, spiesen en lansen en standaardruiters te paard. De optocht zal worden afgesloten door Miss Oktoberfeest 2022, die in een koets zich presenteert aan het talrijke publiek langs de optochtroute.

Kortom, voldoende redenen om dit schuttersspektakel te komen bekijken en te belonen met veel applaus als waardering voor de schutterijen en gilden die aan U voorbij trekken. Neem ook een kijkje op de Facebook pagina.

Route: Opstellen Lindenhof /Rijksweg-Noord - Walramstraat - Stationsdwarsstraat - Stationsstraat - Steenweg - Voorstad - Brandstraat - Limbrichterstraat - Markt - Paardestraat - Lank Getske 

Route

Schutterijen- en Gildenoptocht

Opstellen Lindenhof /Rijksweg-Noord - Walramstraat - Stationsdwarsstraat - Stationsstraat - Steenweg - Voorstad - Brandstraat - Limbrichterstraat - Markt - Paardestraat - Lank Getske