16 t/m 21
OKTOBER 2020
In de historische
binnenstad van Sittard

Volta Limburg Heisse Stube

De groei in populariteit van het Oostenrijkse genre binnen Oktoberfeestmuziek is de organisatie van het Oktoberfeest niet ontgaan. Het toevoegen van een tweede Oostenrijkse avond in het Brauhaus Brand paviljoen en het Oostenrijks Almdorp in 2018 bleek razend populair. In 2019 komt dit Almdorp terug, met vernieuwing!

In het Almdorp vind je onder andere een Biergarten, de Volta Limburg Heisse Stube, nieuw in ‘eine hütte’ de winkel van Lederhosenland en de kapsalon van Wendy’s Bibob, het Brauhaus Brand paviljoen voorzien van een nieuwe façade en podium én de Zuidlease Almhütte voorzienvan zijvleugels.

Daarnaast vind je dit jaar in het Almdorp ook een mega reuzenrad én wordt de muziekkiosk voorzien van een cosmetische upgrade.

Biergarten & Volta Limburg Heisse Stube
Bij de Biergarten, die gevuld is met sfeervolle houten tafels en banken, komt dit jaar wederom een écht Stapelhaus te staan met de naam ‘Volta Limburg Heisse Stube’. In het weekend kunnen bezoekers onder het genot van een drankje en hapje vanuit deze Stube genieten van het spectaculaire uitzicht over de Wiesn. 

In de Biergarten kun je onder de sterrenhemel, te midden van de grote kermis en de feestpaviljoens, met je vrienden of familie genieten van pullen gevuld met het fijnste gerstenat.

De Biergarten & de Volta Limburg Heisse Stube zijn gratis te bezoeken en dagelijks geopend. De openingstijden zijn gelijk aan de openingstijden van de kermis.

Lederhosenland
Lederhosenland staat al een aantal jaren op het Oktoberfeestterrein met een hut waar bezoekers terecht kunnen voor het aanschaffen van échte Trachtenkleding. Dit jaar wordt de verkoophut voorzien van volledige vernieuwing. Je kunt dit jaar dus in een échte Duitse hütte de nieuwste trends in Trachtenkleding vinden. Ook vind je de nieuwe merchandise van het Oktoberfeest Sittard in de Lederhosenland hütte.

In de hütte van Lederhosenland is ook Wendy’s Bibob te vinden, waar dames (op afspraak) hun haar kunnen laten doen.

Zuidlease Almhütte
Vorig jaar introduceerde het Oktoberfeest Sittard de Zuidlease Almhütte. Door grote populariteit komt deze hütte niet alleen terug dit jaar, maar wordt de hütte ook groter!

De Zuidlease Almhütte brengt de originele Oostenrijkse “Hüttenflair” regelrecht uit de bergen van Tirol naar het Oktoberfeest Sittard. De hut is gebouwd in Oostenrijk door echte vakmensen. Speciaal voor het grootste najaarsfeest van het Zuiden reist de hut af van Tirol naar Sittard.

Deze hut is helemaal volgens Oostenrijks voorbeeld gebouwd uit hout met massieve balken en voorzien van prachtige houten façade. Binnen is Alm hut ingericht met originele houten meubels en voorzien van authentieke decoratie en straalt kwaliteit uit.

Voorafgaand aan het bezoek aan een van de paviljoens, kunnen wij een diner voor u klaarmaken in de exclusieve Almhütte.  Daarnaast is de hut ook volledig af te huren.