13 t/m 18
OKTOBER
In de historische
binnenstad van Sittard

Nieuw Brand Weizen paviljoen

We weten al jaren dat er gebouwd zou gaan worden op de kop van de Schootsvelden waar nu het woon-zorgcomplex zal verschijnen. We zijn dus achter de schermen al een tijdje bezig om te werken aan een oplossing. Waar nu gebouwd wordt, stond voorheen een deel van het Brand Weizen paviljoen en de backstage van het evenement. Door de bouwwerkzaamheden schuiven wij met het paviljoen naar voren. Het paviljoen moest dus smaller, maar ook hoger worden.

We zijn met verschillende firma’s in gesprek gegaan en uiteindelijk hebben we besloten om met Neptunus Group te gaan werken voor het Brand Weizen paviljoen. Gezamenlijk hebben we met hen naar een oplossing gekeken, wat geresulteerd heeft in de ontwikkeling van een totaal nieuw Oktoberfeest paviljoen.
Het wordt een dubbeldekker waar op de tweede verdieping rondom een balkon met zitplaatsen komt. Bezoekers hebben vanaf het balkon zicht op het podium, maar ook via de glazen façade op de historische binnenstad met het Oktoberfeest op de Schootsvelden. Dit paviljoen zal voorzien worden van een nieuw groot podium met daarin de laatste nieuwe theatertechnieken verwerkt. Met maar één doel, de bezoekers 6 dagen te laten genieten van een Grenzeloos jubileumprogramma!

De overige paviljoens en hutten zullen ook binnen en buiten een upgrading ondergaan (o.a. worden ze voorzien van nieuwe houten gevels) om zo de Grenzeloze Oktoberbeleving nog meer te accentueren. De maatvoering blijft hetzelfde als andere jaren.

We willen benadrukken dat het Oktoberfeestterrein zeker niet kleiner zal worden dit jaar, wel wordt er geschoven, zodat we uiteindelijk dezelfde grootte van het terrein behouden.

Feitjes nieuw Brand Weizen Paviljoen

  • Aantal m2: 3360
  • Twee verdiepingen
  • Zijwandhoogte 7m
  • Hoogste punt in het paviljoen (nokhoogte) 12,25 m
  • Aantal personen op het balkon: 600
  • Aantal personen volledig paviljoen: 4500
Met de komst van het nieuwe Brand Weizen paviljoen zullen er ook in de ticketverkoop enkele veranderingen plaatsvinden. Dit nieuwe paviljoen wordt uitgebreid met een balkon met zitplaatsen. Hierdoor zijn er dit jaar 4 soorten tickets te koop. Ticketverkoop start 22 april.

1. Passe-Partouts

Met dit passe-partout heb je alle dagen toegang tot het balkon, maar je mag ook tussendoor naar de begane grond. Op het balkon heb je met deze passe-partout toegang tot de zitplaatsen geldig voor balkon passe-partouts.

Veld passe-partout

Met dit passe-partout heb je alleen toegang tot een staanplaats op de begane grond van het Brand Weizen paviljoen van vrijdag 11 tot en met woensdag 16 oktober (hetzelfde passe-partout als voorgaande jaren).

Balkon passe-partout

nieuw!

Met dit passe-partout heb je alle dagen toegang tot de zitplaatsen op het balkon geldig voor balkon passe-partouts.*

*Het balkon passe-partout geeft recht op een zitplaats, maar geen vaste gereserveerde zitplaats op nummer. Het aantal beschikbare balkon passe-partouts is berekend op acht personen aan één tafel. Zit je met minder dan acht personen aan één tafel? Dan worden er andere mensen aan je tafel geplaatst. Het ter plaatse reserveren c.q. vrijhouden van zitplaatsen is niet toegestaan. Bij het aanschaffen van balkon passe-partouts ga je akkoord met de huisregels omtrent balkon passe-partouts.

2. Dagtickets

Ook dit jaar kun je  een dagticket kopen voor het Brand Weizen paviljoen. Naast deze dagtickets (staanplaats begane grond) is het nu ook mogelijk om op het balkon voor één avond een tafel te reserveren voor 8 personen.

Dagtickets

Voor alle dagen is het net als voorgaande jaren mogelijk een dagticket te kopen. Deze tickets geven alleen toegang tot de begane grond en zijn alleen geldig op de avond waarvoor het ticket is gekocht.

Tafelticket balkon (8 personen)

Nieuw!

Met dit ticket heb je recht op een gereserveerde tafel op het balkon, waar je aan tafel bediend wordt. De ticketprijs voor deze tafel is gebaseerd op 8 personen. Bij het kopen van het ticket (alleen via de website) krijg je uiteindelijk 8 tickets met een tafelnummer erop. Deze bezoekers krijgen bij binnenkomst een bandje waarmee zij naar boven kunnen naar het desbetreffende gedeelte. In dit gedeelte worden bezoekers aan de tafel bediend.

Heb je vragen inzake tickets? Mail dan naar
Voor overige paviljoens blijven de tickets hetzelfde als voorgaande jaren.